kentang putar in the house..huhu..akhirnye,aten dpt jugak buat...simple je ni..resepi org bujang..hehe
tutup kejap ye..supaya kentang tadi cepat masak
bahan-bahan:
4 biji ubi kentang
susu segar(4 1/2 sb)
lada hitam(1 1/2 st)
mase untuk melenyek
sos untuk kentang putar
bahan-bahannya:
mentega(2sb)
bawang(sebiji)
kicap(1sb)
perencah hilal(2 st)
lada hitam(2st)
sos tiram(1 1/2sb)
tepung gandum(4 1/2 sb)
air(3 cawan)kalau nak pekat,2 1/2 dh oke
cara-caranya:
- panaskan mentega
- letakkan bawang..kacau**-pastikan kisar yep..biar lembut je time makan kentang putar nanti
- masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit..jangan bagi berketul
- letakkan kicap,sos tiram dan kacau
- masukkan lada hitam dan perencah hilal
- lastly,masukkan air
tadaaaaa
siap untuk dihidang...lebih indah bila dimakan bersame yg tersayang...simple kan?sape2 je boleh masak
No comments:
Post a Comment