Mari kite cube ye.. aten xpenah lagi try makan.. tapi nak try buat n makan puas2.. jom kite start....
Bahan-bahan:
Ayam
Daun pandan (klau ayam tu 15 ketul, pastikan daun pandan pon byk tu)
Perapan:
Bawang putih
Bawang merah
Halia
Sos tiram
Kicap manis
Kiub ayam
Garam
Gula
Air pandan
Lada sulah
Sos cili
Satukan smue bahan perap tu tadi selama 3 jam... bile dh siap bungkus ayam, masukkan blek dlm tu.. bagi aten.. membazir lak sbb ade banyak lagi perapan tu..sementara goreng ayam tu.. kite biarkan kawan2nya berendam dlm perapan tu dlu ye
first
xkesah nk masukkan mcm mne. yg pasti.. kne jadi mcm ni..
biorrrr
bile mood rajin mari.. berjenis lauk nak masak
mandi2
ni masalah bile dh goreng..daun pandan nk tercabut.. dh mcm pkai kain batik xbetol je.. nk terlondeh lak.. eh.. same ke? haa.. lantaklahhh.. yg penting bole ngap dan sedap dimakan begitu sje
No comments:
Post a Comment