Monday, 20 November 2017

Pesta konvo usim 2017

                                         Assalamualaikum..... 


Pesta konvo usim dh start..tp aten je baru datang kat pesta tu tadi..yg istimewanye...korang boleh cek kesihatan...haaa..free pulak tu..



Aten cek kesihatan tadi..hmmm...kurang sihat sikit..xnormal..overweight lak..yela..tinggi n berat xbalance..adoii..nk tinggi..xleh dh..kne kuruskan lg la berat badan..




                                                                     
Overweight 



Terkejut jgk tp dlm mse yg sme...aten heppy..sebab berat xnaik pon..hehe..rse nk lompat sikit la..tp..xleh lompat sgt ni..sebab kne exercise lebih lg..harap2 la xsembang..i need partner tuk exercise..baru semangat..teman jogging ke..buat fitness same2..



Next..aten n sha..ouh lupe..aten pegi ngan sha..dye dh bawak kete..eh..tetibe la..oke..sambung lg..kami buat ujian talasemia..free of charge je..tp..lemah lak tgk jarum tu..seriau..huhu..tp..ble kne..xsakit sgt pon..



Sakit skrg je..mcm urat tu kembang lak..uishh...dh la doktor letak plaster..xleh pkai kapas..salotape abis..sakit ooo nk bukak plaster..aten pon alirkan air kat plaster..so..xpedih langsung


Free gift



Okela.. Aten nk rehatkan tangan ni dulu.. Lenguh.. Ecece.. Manja dgn diri sendiri jap 




                                        Assalamualaikum...



Selamat pagi smue...awal lg kan? Hehe..baru sempat nak menaip ni.. Sambil2 cicoh biskut dgn milo.. Korang bekpes x ni?



Aten malas lak nk makan berat2..hihihi.. *insaf... Padahal, sebab xde mood nk telan bnde2 berat.. Tp klau ade rezeki depan mata.. Memang aten bedal je.. Hehe.. 



Nasik ke bihun ke... Aten memang dh biase mkn pagi2 mcm tu..nasik minyak.. Nasik kerabu.. Nasik lemak.. Haa.. Mcm2 laa.. Jgn buat muke terkejut sgt tau.. Aten mmg kuat makan.. 


Pagi ni.. Kemain berdebor.. Sbb ade presentation tp kls cancel lak.. So.. Heppy la kejap.. Pastu.. Pikir lak keje lain.. Ayyaaa.. Student kan.. Xleh la lari drpd keje bertimbun... 


So.. Xde ape dh yg aten nk ckp.. Nk g kls lak... Kbaii.. See u

Saturday, 18 November 2017

Hikayat gigi aten

                                                          Assalamualaikum....




kat sini..aten share segalanya tentang aten n braces n retainer..dr awal..sampai akhir..



appointment pertama aten dengan doktor pakar

Appointment pertama dengan doktor pakar

                                                       Assalamualaikum...



29/10/2009


first appointment aten dengan doktor yatimah...aten ingat lagi nme dye..doktor pertama yg pegang aten sbg pesakit..



mula2..cek gigi..dye komen la..aten lupe dh ape yg doktor cakap..aten punye gigi ni..agak pelik kot..1 gigi susu aten xnak berpisah dengan aten la..pernah sakit tp sikit je.. dan..sampai sekarang..xcabut2 lagi..no komen..


next..doktor panggil aboh..slow talk..cakap pasal braces..aten duk angguk je..gaye mcm faham sangat..baru form 1..



aten setuju je..buat la ape2 je..asalkan gigi sy oke doktor..



bukan setakat gigi xnak berpisah dengan aten je tau..gigi xcukup la...aten cukup xpaham dengan gigi aten..nak main nyorok2 lak..adoiii..kesudahannye..aten redho jela



okeeee..nanti aten sambung lg episod akan datang

Thursday, 16 November 2017

Tragedi november 2017

                                                            Assalamualaikum....



semalam kan...aten pergi dengar talk mat luthfi dengan sha..tajuknya, "4th revolusion"..ramai sangat orang..yela...mat luthfi datang kan..lebih separuh perempuan..huhu..smpaikan..lelaki xde tempat dh..okee...aten xnak cakap pasal ni sebenarnye...



aten nk ckp psl kejadian lepas talk tu..huhu..al kisahnye...lepas je dptkan tandatangan mat utk mas..*time ni dh kluar dewan la..tetibe aten rase basah kat baju aten..bahagian belakang..rupe2nye,air aten tertumpah..ayyaakkk..


air tumpah oke lagi..lantak la org nk kate ape kat baju aten..jelas n terang la nmpk basah sebab warne cerah..pastu,nak kne kejar bas pulak...kemain aten..ingatkan dh selamat atas rumput..sekali..haaa.. ambik..masuk lubang 1 kaki..nasib baik bole tarik..mksdnye,xdalam la...dah la ade sorang mamat situ..panggil sha..tp xmenyahut pulak dye ni..lantak la..malam kan..anggap je org xnampak..heheehe..





utk mas




spesel utk maslina


p/s:jgn gelak ye tgk tulisan mat tu..hihi


sha bas lain..aten bas lain..so..baiii sha..masuk je dlm bas *cube utk survive



smpai je destinasi aten..maka,turunlah aten..aten terus lintas jalan..tapi........ade pulak binatang tuu..aukkk..aukkk...*aten pun tawaf kat 1 kete ni..kete 1 lg(belakang kete yg aten tawaf) ade je sepasang manusia tp dorang mcm xnmpk aten..sokey.. aten tegur sorang pompuan ni..nk gi mne?nmpk xanjing tu..dye pun cuak...so..kami ikut jalan jauh sikit la..


sembang la sikit2..rezeki dye la aten teman smpai umah dye..aten pulak..kne lalu longkang yg ade pemegang tu..yg mne..aten kne tunduk..serendah rendahnye badan aten utk seberang ke jalan sana..rse mcm masuk gimnastik je...acah lembut badan..nasib boleh lalu..lepas lalu situ..aten jalan mcm biase..


tibe...tibe..datang sebuah kete...sepasang (laki pompuan) ..yg pompuan tu tnye..nak gi mne dik? umah kat mne?meh masuk..*aten dh xtau nk respon tp aten tolak baik2...ckp terime kasih..umah dekat je..xpe2..pastu,dorang pergi


korang rase cane? aten dh terketar-ketar nak balik umah..sorang2..huwaaa...air mate dh xdapat dibendung dh...laju jee...sebelum ni..kate je berani blek sorang2..ambik kau aten..dh merase kan..tula..roomate dh pesan...jgn jalan sorang2...


sampai je kat umah..,menggigil tangan nak bukak kunci..pastu call member sebab pintu dh kne selak..dh berenti nangis tp mas pulak tnye knape...hujan balik la jawabnye...mcm2 perasaan aten time tu..dgn pikir  assignment yg berlambak lg..pastu,mas ni..boleh pulak dye gelakkan aten dulu..adoiii...


pastu...aten duk ngadu kat abang aten..hehehe..nk ckp kat aboh..bimbang..nnti dye xleh tido lak kang...haa...abang oke sikit..risau jgk dye tu..smpaikan..subuh2 pun pesan lg kat aten..igtkan dh abis pesanan mlm tu..tenks abang pais


sekian...cite sedih aten..tp xtau la klau korang xrse sedih ble bace..huhu






Thursday, 9 November 2017

On duty rabu

                                                       Assalamualaikum...



kembali lg dengan aten utk kelas sispa..sorry ea..aten xtangkap gambo langsung..minggu ni aten bertugas..menjaga alpha..tp aten gerak lambat sikit la mggu ni..ade kelas ganti lak lps zohor tu


rutin kelas awal2..mcm biase..jurulatih ajar dlu..cik zila ajar alpha..tuan baith ajar bravo..rindu pulak nak belajar dgn cik zila..tuan baith..sarjan ika pun ade skali..time dorang ajar budak2 ni..aten refresh blek..yela..bukannye tahap pakar lg..selagi boleh belajor..belajor la lg..lagi2..format nak merawat mangsa ade yg dah lain..tu yg kami kne tahu ape yg diubah..ape yg dikekalkan..jadi penyelamat..bukan bnde yg boleh dibawak main..nyawa orang..silap buat..habislah..


lg satu..kne tahu jgk pasal law..yela..nak tahu ape yg boleh kte buat..setakat mne had kte sebagai penyelamat..ade mase..kte tak payah sentuh pesakit (kisah sarjan ika n cik zila: mangsa dh mati rupenye(tahu dah mati sebab tgk keadaan mangsa)..klau tak..mungkin kte dituduh penyebab kematian) insaf tau ble dgr cik zila ataupun sarjan ika citer psl mangsa eksiden..sobsob..xtipu..


habis utk kelas teori..nextttttttttt...kawad lak


okee...kawad alpha nmpk simple kan..tp..teknik mengajar kne betul beb..utk mggu ni..aten xrse aten ajar oke..huhu..berpartner dgn puan sal..aten just bantu je..tp ble puan zatul peghati..cuak lak..hihi..haii puan*lambai tangan..


btw..aten rse perbezaan teknik mengajar pegawai dulu2 dan sekarang..mungkin ambik mase skit nk ajar dengan teknik2 yg betul..next time..in syaa Allah..oke


tetibe rindu tuan puan dulu2..td baru je adib(ketua grup sukan sea aten) tunjuk gambo tuan ewan..kbai...xbyk pun aten nk story..


Sucikan hati

                                                         Assalamualaikum....



malam ni..aten terfikir-fikir...eh..eh..bukan malam ni je..dari semalam..semalam..lg..lebih kurang mcm muhasabah diri jugak la..rase mcm byk masalah..tgk org lain pun nampak mcm serabut..mcm serba tak kena..hmm..aten fikir..fikir..dan terus berfikir...


setelah agak lame berfikir..dapat la ape yg aten rase tak kena tu..sebenarnye..kite ni kan..selalu nampak salah orang..orang buat mcm tu..kte cakap salah..orang buat mcm ni..kte kate salah..so,ape yg betul ni?


hakikatnye, kte yg salah..kte yg silap menilai..pada pandangan kte..bnde tu mudah..takkan tak tahu buat dengan betul....


ye..sebab kte tak letakkan diri kte kat tempat dorang..kemampuan dorang..mungkin setakat tu je..ataupun..pengetahuan dorang terhad..tak salah menilai..yg salah, menilai dan memperlekehkan orang..


penting utk meletakkan ego pada tempat yg betul..jangan anggap kte je betul..sampaikan..kte dah tak nampak orang lain..kte nampak kte je..jgn gitu deh..


sepatutnye..kte terima segala teguran org..dalam hadis pun ade sebut..maksudnya,"kte tgk ape yg org tu sampaikan..jgn tgk siapa yg sampaikan pesanan tu.."


kadang2 kte merungut..kenapa tak tenang..kenapa serba tak kena ni?


sebab kte terlalu memandang diri kte sentiasa betul..lepas tu,memperlekehkan org lain..kte ckp,"ye ke ape yg dia ckp tu?"..."betul ke tu?"


bersihkan hati selalu..memang kte sakit hati klau org buat jahat kat kte..tp kte jgn salahkan dia..mungkin mood dia tak stabil..ke ape ke...husnu zhon (baik sangka) kat dorang..baru lah hati kte tak sakit..


aten tahu..tak smue mampu buat derk je..buat dono..buat tak kesah..klau bnde ni jd kat dorang..pelan pelan kayuh ye..cube ubah hati..tolong hati mencari ketenangan..


sebolehnya,tambahkan ibadah..banyakkan zikir..cari ubat hati..aten sendiri pun tak tau mampu ke tak..tp cube laa..hati mne tak sakit bile kne uji..lg2,terkena dgn kata2 orang(yg xelok)..sedih..tp jgn marah..cool..klau rase nk marah..lari jauh2..biar org nak kate ape..asalkan lidah kte ni terselamat drpd menyakitkan org lain..cukuplah kte je sakit..okeee


so..jom same2 jage hati..*peace

Thursday, 2 November 2017

Tips untuk move on

                                                      Assalamualaikum...



mesti ramai ade masalah susah nak move on kan? normal la tu.. kite mne boleh tipu hati sendiri..sakit tu tetap ade..walaupun sakit tp tetap terkenang saat2 indah...am i right?



tarik nafas...hembus..ulang step ni..3 kali.sebab Allah suke nombor ganjil kan..tenangkan diri..relaks..ingat semula kenangan indah tu..sambil2 igt tu..tarik nafas panjang2...hembus nafas bersama kenangan tadi..xmenjadi?teringat lagi?mestilaaa...xkan senang2 je lupe kan..




kte start dengan muhasabah diri..fikir balik..ape dh jadi sebenarnye ni? patut ke kte bersedih kat orang yg x hargai kte? patut ke? klau tak patut..bangun..ye bangun..jgn duduk kat situ je..cube fikirkan mase depan korang..kejar impian korang..jgn jd looser hanya kerana dia..awk layak dapat yg lebih baik..




nak buat ape dgn kenangan indah? anggap smue tu mimpi..mimpi yg panjang..buang segala kenangan pahit..org kate, skip part sedih.. try k..jgn ikutkan hati sgt..jgn lemah dgn kenangan manis..




ade org kate..klau xleh bencikan dia..igt smue keburukan dia..nope..a big no..aten xizinkan korang tanam rase benci dalam hati tu..kte nk hidup tenang..buat ape nk benci..maafkan lebih baik..take ur time..sokey..jgn truskan maafkan..ambik mase..rileks..bukan senang nk maafkan org yg dh lukekan hati kte tp bencikan someone lebih teruk..




next..treat ur heart dgn something yg uolls enjoy..whatever..just do it..make u  bizi...btw..sekarang ni..byk lagu2 patah hati..jgn biarkan lagu tu kuasai korang..just heppy with the music..nothing is wrong..kunci kebahagiaan adalah hati..sabar..kuatkan hati..bina semangat dalam diri..jgn jatuh dengan mudah next time



mcm2 cara org nak move on..tp xsmue berjaya..ade je air mata yg jatuh..xsalah nk nangis tp jangan sampai kte termiss something in our life..u deserve something better..

Times Square

                                                         Assalamualaikum...



hallu..hallu..topik aten kali ni..pasal tempat ni haa..agak femes..huhu..klau dulu..lawatan sekolah aten pun datang sini..smue pakat main..tinggal aten,ustazah n sape ntah..lupe dah..kami duk merayau kat situ..xshopping sgt..cuci mata je lebih..



lepas jupe kawan2 yg main bnde alah ni..dorang punye citer..mcm terok je..ade yg nk muntah bagai..oke..tu citer dorang..sekarang ni..dengar citer aten lak..











lepas siap bayor tiket..haruslah bergamb dua tiga keping..hehehe..panggil abang ni sorang..sporting je abang ni..tenks..selamat bergembira dgn family ye bang..







ni la saat2 bahagia..xperlu kesayangan yg spesial..cukup kawan2 yg spesial je




round kedua



budak berdua ni tak penat naik ni..nak gugur dh jantung aten main bnde ni..aten ngaku aten xsado..huwaaaa*nangis kat bucu katil



nak masuk sini..kne bayor rm40 1 kepala..main la puas2..klau ade barang2 berharga..elok la simpan dlm loker dulu ye




mula2..kami main ooort's express..yg nombor 1 tu..disebabkan xbwk fon time main...aten harapkan belas ihsan pamplet je..mujur bwk blek umah..nmpk x function dia kat situ haa..btw,nampak sempoi je bnde ni..makin lame..makin laju..sampai aten himpit kwn aten kat sebelah tu haa..Ya ampun..maafin aten..




spinning orbit



klau gayat..memang takut habis..yg ni..oke skit kot..lupe dh..cume,time nk duduk atas tu..kne panjat kerusi..baru boleh naik..huhu..ni mslh aten je kot..xckup inci..hihi



dizzy izzy


bnde ni memang pandai buat aten seram awal2..naik turun..ke tepi..fuhhh..



supersonic odyssey roller coaster



pnjg pulak nme dia..adoiii..kat sini..kne bukak spek..yg ni plg ohsem...smpaikan aten rse nk mati..nasib baik pnjg umor lg..nak tau knape?oke..mcm ni..bende ni kan naik turun..naik turun kan..time nak turun tu..dia hold kejap..kepala aten dh ke depan..xmampu nk angkat..time dia turun dgn laju..serius mcm hilang separuh nyawa..xtau hilang ke mne..skejap xskejap..lme jgk..5 minit kot..korang bygkanlah..kepala xleh angkat..tunduk je dlm mse 5 minit tu..sakit tengkuk oiii...sebab aten cuba angkat kepala..tu 1 hal..tipu la klau xjerit..dh la aten memang sakit tekak time tu..nk buat round kedua yg ni? bg aten..50-50..next time..maybe..kot



botanic drive



masuk alam kanak kanak lak..ponpon..boleh main tekan2 hon..dh la pusing 3 ke 4 kali gitu laa..igtkan 2 je..hehehehe..



buddy go round


yg ni pun mslh nak naik jgk..adoii..kne bwk parent jgk ni..sruh dukung..hehehe



fuction sangat



sejujurnye..byk bnde aten buat tuk pertama kali..rase mcm budak kampung masuk bandar..abaikan bantal bunga2 tu ek..hihi





Cara nak kenal buaya darat

                                                        Assalamualaikum....



haiii..hmm..korang tak kenal lagi ke buaya darat ni?oke..xpe..memang dorang spesis yg memang tak pernah pupus setakat ni..bahaya spesis ni..aten bagaitahu sikit la ape yg aten tahu..korang jangan percaya 100 peratus..tapi untuk langkah berjaga-jaga..korang boleh la ambik ye..p/s:laki2 jgn marah dulu ye..klau korang jujur..smue kata2 ni bukan utk korang..klau dh start bace..jgn skip..bace smpai habis k.. *peace



1. Dorang ni jenis mulut manis..yg ni memang smue tahu..ayat dia yg manis tu..kadang kte tak terfikir pon..dia punye sweet tu..boleh kne potong kaki la.. berjanji sana sini..tapi xtunaikan smue yg dia dh janji..klau dia dh tunai 1 janji..jangan percaya lagi...itu hanyalah dusta semata..



2. Time mesej..awal2 boleh lg bg komitmen kat kte sorang..tapi..jage2..klau lame2 dia xmesej tu..something wrong..bukan sebab bizi..klau bz sebab kerja..korang boleh agak kot..tp aten nk igtkan..xsemestinye dia kne mesej kte 24/7 k..nope..tapi..klau tibe2, mesej kte dh jadi hambar..boleh dh start siasat si dia..hehe



3. Takut jumpa family kte.. Haa..dia mungkin tiada niat nak halalkan kte. hmm..ataupun..dia biarkan kte terkial-kial bagitahu family kte pasal dia..dan dia goyang kaki..tunggu jawapan kte..berkemungkinan besar,kte kne game dgn dia je..



4. Tak solat. Ni bahaya..kte nak laki yg mampu didik kte jd muslimah mukminah..solehah..tapi..klau dia pun xsolat.. macam mne nak didik isteri nanti? klau betul2 jaga solat,takkan dia sakitkan wanita yg dia sayang..sebab solat mencegah dia buat smue tu



5. Terlalu ramah dengan wanita. Memang tak salah klau dia nak berkawan dengan perempuan lain. tapi boleh jadi dia bersayang dengan orang lain time mesej..memang susah nak detect yang ni.. tp instint wanita kuat tau..hati2.. hehehe*gelak setan



aten mampu bagi 5 je..nk bg lg sebenarnye tp aten nk abaikan je point2 tu sebab xnak salahkan smue perangai laki..kang..xpasal2 org igt aten ckp laki baik dh pupus..tapi yg aten bagi ni,buaya darat yg xberape ganas..klau nk yg ganas..boleh google kat lain lak ye..ade ke?ntah laa..hahahah..soooo..korang boleh peghati bahagian ni..dh boleh start hati2..jage hati..sangat berharga hati kte utk disakiti oleh golongan yg mcm ni.. xsalah klau nak kawan dgn ramai lelaki tp jangan falling love cepat sgt ye...



tapi..aten berkenan kat 1 ayat ni,"jangan cakap smue laki kat dunia ni xguna..selagi kau masih mendengar seruan azan" cc:naim fadhilah..junior aten



sebenarnye xde istilah buaya darat..sebab lelaki memang xnampak selain wanita,wang..so..its our duty girls..tuk jage diri..


girls..klau broken..jangan salahkan smue laki ye..*peace yoo


Nota Hati





si pematah hati

cara nak kenal buaya darat

tips untuk move on

sucikan hati

Si pematah hati

                                                      Assalamualaikum...



haii..aten pasti..klau bercakap pasal hati..mesti smue ade cerita masing2 kan..utk pertama kali..aten nk sentuh pasal isu patah hati..normal la tu bg yg tersilap langkah dalam percintaan..jangan sedih..ini smue cubaan *teringat citer p ramlee..heee




first2..mesti kte akan terfikir-fikir..knape dye buat mcm tu?byk sgt ke kelemahan kte?kte dh tak cantik ke?dan mcm2 lagi persoalan yg bermain kat kepala ni haa..



xsalah utk kte fikir smue tu..tp jgn la sampai kte ni meroyan sebab tu je..kemon la uolss..aten pasti..xsmue laki mcm tu sebenarnye..dan xsmue perempuan mcm tu..laki pon mesti ade yg terkene jgk kan?



jantina xsalah sebenarnye..tp..hati dia tu yg ade masalah..masalah yg xkan pernah selesai sebab hati tu asyik tak puas..dan dalam tak sedar..dia dh lukakan hati yg tak bersalah..hati yg terlalu percayakan dia..hati yg penuh dengan harapan..




"aku tersungkur menunduk meraung...dan tiada siapa bisa merasakan..oh sakitnya..hati ini..jika kau tak mampu memberi ku senyum..usah kau hadirkan dengan kedukaan..oh biarlah..hidup ku dengan caraku.."khai bahar



                                     

buat yg dilukai,

just ambik pengajaran..jgn mudah tersentuh dengan kebaikan..jgn mudah terima dan beri hati kat someone..cair mcm mne sekalipun dengan pujuk rayu si dia..jgn mudah mengalah..ingat!!kesakitan yg kte pernah rase sblm ni..jodoh datang pada masa yg tepat..just wait...sabar..



p/s:klau dalam hati tu..takde niat nak sayang someone..jgn berani main2..klau yg disakiti tu melepaskan je org yg dh sakitkan dia..beruntungnya dia..tapi jaga2..ade yg simpan dendam dalam hati..take care my ex...


Tuesday, 24 October 2017

Love myself run 2017

                                                        Assalamualaikum....




salam kasih sayang daripada aten...hihi..aten rindu korang...korang rindu aten xni?hmm..disebabkan tajuk tu sayang diri sendiri..so,hargailah diri korang smue ye..klau aten..aten sayang diri aten..sampaikan..usha gambo2 sendiri..dekat insta la biasenye aten usha diri sendiri..tgk blog sendiri..nak tgk jgk..ape yg aten merapu sebelum ni..pastu senyum sorang2..yela..klau sayang,mesti selalu usha bende yg kte suke kan?haaa..nk suruh korang hargai diri sendiri je tp dh merapu lak ni..kite masuk tajuk k




                                           
                                                      pagi-pagi dh terpacak kat sini



kami pilih bahagia tanpa pornografi...pagi2 lg dh siap..sebelum subuh lak tu..huhu..mlm tu dah la xleh tido..padahal,esok nk guna tenaga byk.. sebab semangat sgt nak bangun pg kor..yeye je aten ni..xtau la..tp mmg liat la nk tido..kol 1 lbh xtido  lg..rse2? haihh



bangun pagi tu..mata oke skit la..boleh bg kerjasama lg..hihi..tp time dlm bas..memang aten syahid la jgk..kemain nk jage wudhuk tuk subuh..


pagi tu..haruslah warming up dlu ye klau xnak cramp...tp..sebelum tu..ade lg penting..simpan beg atau pape yg berharga kat tmpt selamat..siap ade tag lagi..tulis nombor fon..nom bip..haaa...habis je simpan..goyang sikit..gelek sikit..kasi lemak jatuh slow2..okehh




tadaaaa


aten xlari sgt pun..jalan je ngan alia..haha..time camera ade..kami acah2 lari..hehe



smpai je kat tempat penamat..baru boleh ambik beg..makanan ringan..medal..pastu..dorang tanda kat bip kami klau dh bagi pape kat kami..tgk gambo bawah ye..puas hati sgt...nmpk la flow2 program ni..bg brg pon sistematik la



comel x



lepas ambik beg..beratur ambik oat dgn susu dlm cawan kecik satu sorang..pastu,ambik milo pulak..dap ermmm



dh lari baru dpt tenaga




#caprice
#watlekwatpis



byk citer sembunyi dalam tawa






retis nk bg autograph skit






lepas jupe sal n mas...maka,berleluasa kami bergambo sana sini...yeahhh








support




mau ni?







gigih ambik gambo cpt2..post dlm insta..hashtag..pastu,dpt baju..hmmm





berebut nk bergambo..hehe..



tengok tu..











mas ngan sal puas hati sgt tu...tgk kat tgn depa 2 ade ape



silau teroks eh


masing2 dh low bateri..so..pakat baring je kat tepi padang..vanidah imran n suami nak lalu situ..trus aten bangun..pastu,smue bangun..empat2 org bangun..hihi..kaku kejap..nk tegur x eh..padahal,baru je ambik gambo dgn dorang td..last2..tengok je dorang jalan smpai hujung sana..


















Saturday, 14 October 2017

Kelas sabtu pasukan siswa apm usim

                                                         Assalamualaikum...



minggu dh start kelas pasukan siswa apm pd hari sabtu..dan tiada jurulatih melainkan pegawai2 shje..dipantau oleh tuan akmal dan puan zatul je..kelas ni..first duty aten dlm jadual..sblm ni..turun saje2 je..hihi


                                                                 



malam..sebelum kejadian..meeting dulu



morning...bekpes lu



ape rahsia puan jd mcm ni ye?



berkumpul dulu sebelum fitness


ready




ape dh jd tu



bravo lead pt sambil zikir




pg td..start dgn fitness..regang2 badan..pastu lari 2 round...power budak2 ni...antara bravo n alpha ni..xbyk jarak..maksudnye,rapat je dorang lari antara 1 sama lain..klau ktorg dulu.. yg depan laju giler..xigt org belakang dh..yg belakang dh mula pancit..so,tertinggal..haa gituww..


aten sempat la habiskan 2 round skali ngan dorang..pehhh..dah la pkai boot..boleh tahan..jogging pun dh jarang..so,lemak2 berleluasa..kne start blek ni fitness..hehe


okeee...habis je fitness..dorang sambung pembelajaran kawad..revise balik yg minggu ni punye pembelajaran..bravo,kawad tongkat...


aten bahagian alpha...kawad biase je..pkol 9  smpai 10 setengah duk kawad je..


semangat adik2 alpha kawad..mula2 lemau sikit la..tp ape gune pegawai klau xtegur kan?haa..lepas tu..nampak la semangat sikit..mcm falling love dgn kawad..ewahhh...



                                         


siap suruh puan2 ajar nak potong tgn cane..*bukan potong dengan pisau tau..kitorang potong tgn..nak bg sharp..kemas..gituww..tp..time kawad..xnmpk pulak dorang potong sebab duk igt step je..hayyaa..sokey..pelan2 kayuh



                                       
                                                           tenks nisah layan kami kejap



habis je kawad..bg dorang makan la pulak..nyum2..nasik lemak


next...alpha belajar dlm dewan kuliah..psl peredaran darah,balutan..lepas tuan puan potpetpotpetpotpet kat depan psl revision..praktikal balutan pulak..mcm2 mazhab keluar..ade buat cenggitu..cenggini..haaa..


mse ni..bukan stakat kite ajar..kite jgk blajar drpd adik2..tunjuk betul2 kat dorang..tegur mane silap..ni mcm..kte blajor skali pulak..same2 buat revision



                                                           
                                                        puan nani jd mangse puan aten kejap


habis je kelas..dorang pegi ambik baju sambil meronda sekitar usim..aten xfollow..sebab nak cari ubat perut dh..xmenahan lg..perut dh bunyi mcm2 lagu..


sekian kisah utk mggu ni..minggu depan cuti..

Sunday, 8 October 2017

Fit Fun Run Rembau 2017

                                                    Assalamualaikum...



(10/9/17) berape lame dh peram..akhirnye..baru aten up kat sini..jemput bace ye...


datang awal2 pagi kat pusat sukan usim..tggu bas situ..dh la hujan pagi tu..kemain redho nk redah hujan pg2 tu..tp..nasib baik ade yg tumpangkan..tenks




7km lari2 kat kampung org...mula2 oke je jalan...pastu..ade 1 jalan tu..msuk ladang getah..kne naik bukit kecik..mencacak jugak..memang xla nak lari..fuhhfuhhh


time lari..sempat jugak wasap orang..walau fon xoke time tu..sebab ade org penting yg aten kne reply..tp sekarang dh x kot..haha

                                                                           
lepas lari..trus ambik gambo ngan sal



tau tak?mesti korang xtau..oke..aten bagitau..ade limit rupenye utk medal yg cantik..huwaaaaa..



padahal,sikit je..kitorang sampai je..terus dh habis..lahai..xde rezeki dpt yg tu..






sokey la...time ni..dh jupe alia..sebelah kanan aten..dye handle program ni..so,dye xjoin larian ni



tenks alia







sebelum datang sini...usha jugak org yg jual2..eh..usha makanan je..lapo teroks..hehe



mas..love pliss




jauh jupe kazen aten


time ambik baju awal pagi dh nmpk dye..tp xdang tegur..lps lari,baru sempat


lepas tu,isi perut kat kepci situ..kemain pening nak mkn kat mne..last2 kepci la jugak..ade someone nk jupe aten..hmm..igtkan dh xnk jupe..mungkin tu last kot..



geng fifa




nak yang ni,ecah



                                                            Assalamualaikum....




kejap je rase mase berlalu sekarang..cuti pun..xrase mcm cuti..esok nak kuliah dh..esaimen xsiap2 lg..hohoho..aten2..sebelum aten start sambung esaimen..kne buat entri baru dulu malam ni..baru rase tenang sikit..gituw



aten nak tanye sikit ni..korang sedar x bile korang dh matang? hmmm...klau aten..aten yakin..matang tu memang akan datang jgk..tp slow2 laa..xde la terus jd matang..mmm..byk faktor yg boleh buat kite jd matang..



antaranye...boleh jd..pengalaman..mostly la..memang pengalaman la yg ajar kite jd lebih matang..sebab mcm2 pengalaman yg boleh jd kan..tapi..ade jugak...sebab seseorang..



yep..seseorang yang datang..buat kite sedar..mcm2..ajar kite mcm2..pastu,dye pergi mcm tu je..tu pun boleh buat kite fikir jauh..fikir mase depan..sebab xperlu kot sedih bile kne tinggal...klau ade yg datang dalam hidup kite tu..kte kne ingat..dye xselamanya berada di sisi kte ..oke noted..



bagi aten..smue tu boleh buat kite matang..fikir masak2..xperlu kenang memori lame2 sgt..boleh nak ingat smue tu..tp jgn smpai terbuai..oke anak2...mungkin korang lg byk pengalaman drpd aten..



hidup ni baaaaaaanyak sangat pilihan..tinggal kite je..kne pandai pilih ..tanye hati tu..hati tu kate ape..tp jgn ikot sembarangan lak..susah nak percaya manusia sekarang..sebab hati..terlalu rahsia..sedangkan kite xfaham hati sendiri..inikan pula nak faham org lain punye..mulut tu..memang senang nak ckp ape2 je..tp belom tentu ape yg keluar drpd mulut tu..bende yg betul..



okela...byk pulak aten bebel..saje jela..eksaited jadi dewasa..budak kecik ni xpenah sedar diri dah besar..sebab rase diri ni masih anok yg selalu bergantung kat aboh..itu aboh..ini aboh..sekarang dh sendiri..aboh hanye penasihat terbaik selain umi..thats all..



Friday, 6 October 2017

Mengasuh anak jiran

                                                        Assalamualaikum....




selamat berhujung minggu smue..harap smue sihat la ye..aten sihat sokmo stakat ni..cume hati ni xbrape nk sihat..huhuhu..hari ni...aten nak cerite hal minggu lepas punye..al kisah aten jage anak org..haaa..


beberape hari sebelum tu..sha ajak aten jage skali..aten xtolak pun..trus nak..lagipun..xde ape nak buat..hehe..yeye je..padahal,esaimen bertimbun..5 esaimen..smue nk kne present..*tutup muke


pagi tu..jage anak org..malam lak..jage perut orang..eh..haaa..aten sambung coolblog la mlm tu..penat la jugak..


pagi2 tu..aten dh terpacak depan umah akak tu..pukol 7 pg..yela..akak tu nak kluar..xde sape nk jage ank dye..suami kursus lak..sha dtg lmbt sikit..so..aten sorang2 dulu..btw..mlm tu,aten dh survey dulu umah akak tu..yela..takut sesat pulak..padahal,jiran aten jgk..dekat je rupenye umahnye..


okeee...sampai2 je...aten ketuk2 pintu..ofkos la kan..xkan nak redah mcm tu..tuptup..anak dye bukak langsir.."umi,ade acik"..ohh..mcm tua pulak rsenye...huhu


maka,bermula lah sesi pengenalan..aten masih terkial-kial nk hadam siape kat depan aten time tu..plg besar,8 tahun...kedua,6tahun..ketiga,5tahun..keempat,3tahun..lastly,5bulan..tp maknye bwk si baby tu..hihi..4 org ni la kami jage..


xlame lepas tu,sha dtg..aten heppy la sikit..tp kan..aten kne biasekan diri dgn panggilan acik..mula2 tersasul akak..hehe..lame2..jd biase la..


tugas first..bg dorang makan..minum..makan minum ni..mak dorang dh standby..kami tukang letak je..next,mandikan yg 3 tahun tu..izzuddin..haa..yg ni pelat sikit..kne pandai2 faham la ape dye ckp..punyela susah nk sruh mandi..bukak baju..tp..dye hanye nak dgn sha..haa..aten?cool je


nasib la sha..dye suke sha..hahaha..*sorry sha..sy tlong tgk je..smpaikan berak kencing..smue dye nak dgn sha..dye tolak aten tau..time aten nk bukak pampers..haiihh..sokey..aten cool..


pagi tu..tenaga dorang memang byk laa...main itu ini..panjat sana sini..yg plg kesian..nak sruh sha dukung..bukan sorang..2 orang..bimbang pulak aten..kang patah pingggang acik sha..sape nk menjawab haa...


pagi tu..bukak tv..tengok kartun..ntah brpe kartun dh kami tengok..huhu..pastu,ngantuk pulak aten ngan sha..maklumla,tgh hari..hihi..


tp aten xleh tido..sha sempat jgk tido..tp rsenye xlena sgt tu..budak2 ni bising..berebut remote tv la..mainan laa...nangis lagi...jenuh jgk nak pujuk..nak kawal keadaan..mcm mne la mak dye handle 5 anak..kuasa ibu..fuhhh



tgh hari,makan nasik pulak..dorang nak air..so..aten buat la milo..kakak sulong minum..katenye manis sgt..alaa..aten letak sikit je gula..hmm..dorang memang xdiajar minum manis2..yela..air pagi tu pun rse milo xbrpe milo sgt..huhu..



ptg pulak..ade citer hindustan..kang hari sabtu..layan la kejap..tp ble muncul part nyanyi..budak2 ni joget skali..aten n sha.."huh"...sha pun,guna kuase veto dye..bukak channel lain..kate japlg bru bukak ..biar dorang habis nyanyi dlu..okee


ape lagi ek?hmmm..izzuddin tu..3 ke 4 kali ntah duk tukar pampers..kes berak skali..selebihnye,kencing..huhu..time citer hindustan ni..aten punye bateri dh low..baring2..trus lelap..time asar,bangun..pastu tgk..izzuddin n anas dh tido..kakak2 je xtido..lega pulak..hihi..


kakak2 nk kluar ptg tu..nak main..haa..ikot jela..main kat dalam pagar jela..dlm pkol 6.15, aten balik...nak siap2 gi keje pulak..baiii2 anak2..acik aten balik dlu..nak tggu maknye,tkut lmbt sgt..aten gerak dulu..


malam tu,maknye dtg kedai..bg duit sikit..kek coklat..chicken chop..nyummyy..nice jgk la pengalaman ni..aten xtau la klau lepas ni,akak tu mintak tlong lg ke tak..klau mintak tlong..aten xtau..aten terime ke tak..hehe..tp bereh jela..janji..pandai ambik hati budak2..



thats all for today..tenks sebab bace..see u soon...



Wednesday, 27 September 2017

Kelas rabu sem 5

                                                            Assalamualaikum....



minggu ni dh genap 3 minggu kuliah..tapi... aten baru first time turun kelas rabu..eksaited jugak laa..smpaikan..aten n nani duk ulang alik drpd kelas bravo..ke kelas alpha..bravo..alpha..aten ngan nani drpd unit kursus...hari ni..ktorg just nak inform kat dorg ..biasenyenye..dorang bakal ade kem time cuti midsem..haaa..dlu..kami dengar shje..sekarang ni..kami pulak yg kne bgtau..tabahlah ye adik2..



sebelum masuk kelas ni...kami memang akan kumpulkan dorg kat luar dulu..baris kat luar..check pakaian..kira kekuatan dorg..lepas tu,baru masuk kelas..nyanyi...lapor..start kelas...klau jurulatih xdatang lg..bolehla pegawai nk sembang ke...nak bebel ke..nak bgtau maklumat pape ke..haaa..



lepas settle inform kem bravo..tlong cek dorg punye tongkat lak..klau korang penah bace entri tongkat aten...haa...itula yg dorang buat skrg ni..bnde yg same akan aten ulang..cume beza sikit je..sebab aten akan citer psl dorg n psl aten sebagai pegawai dorg..entri ni xde gambo ea..ade je..tp xleh share...hehehe...



oke..tu je aten nak ckp..nanti..aten share lg la..tu pun..klau ade yg sudi bace lg blog aten..klau korang xbace..aten tetap nak share jgk...hewhewhew...


Tuesday, 26 September 2017

Masuk sem 5 dah

                                                     Assalamualaikum.....



sem baru dh mula...dh masuk minggu ke 3 dh...tp aten baru update..btw..aten dh baiki balik entri sukan sea...tgk la lg skali..hihi...sekarang ni..masuk sem 5 dh..tahun 3 dh aten...nk abis dh..kejap je rase..dh tauliah sispa jgk... skejap je 2 tahun tu..



minggu ni..first nak turun kelas sispa..ntah la ape yg jadi..takpe..nnti aten story morie..okeyyyyyyy


                                                               
pinjam gambo member aten




aten punye


***sabar itu indah..walau dapat pegang je...sokey..xsmue bnde boleh dpt dgn mudah n cepat...hmmm..tetibe mood sedih lak..aten malas nk citer hal negatif kat sini



makin hari...aten rase makin byk bnde berlaku..byk yg berubah..mungkin aten pun berubah..ntah..tetibe mcm nk buat sesi muhasabah diri..



sedor x sedor...aten dh besar walaupun org pggil budak kecik..segala yg org besar akan rase tu..mungkin aten dh alami fasa2 tu..tanpe sedar..uishh...takut jugak..


tapiiii..yg paling aten takut..aten takut sangat..klau aten kecewakan aboh..aboh penoh ckp.."anok puang ni...susoh kalau kawen lambat.." tp..bile tibe saat anok2 nk berpisah ngan family..nmpk dia risau...aten penah tgk aboh risau mcm tu..korang penah lalui x ape yg aten lalui? tu pasal la..aboh sokmo hantar aten smpai kolej..skrg ni..smpai dlm umah sewa...aten nangis sorang2..bukan aten xtau aboh susoh..pikir anok dara dia sorang ni..aten try jd yg terbaik..cube praktikkan ape yg aten blajo..aboh kate..aboh hntr anok dia skoloh agama dari kecik..bimbang hati aboh kat aten..takut...sebab aten xduduk depaan mate dia..ayah mne xsayang anak...anak mne xsayang ayah...walau syurga di telapak kaki ibu...jgn lupekan ayah...



sekian...sesi muhasabah aten...