PART 2
Roti jala n nasi goreng keluar jd menu.. Bihun ade
Aten mula explain kat anak2.. Nak niaga malam ni.. Lame2 dorang tahu n paham..
Macam-macam cara n gaya kami set up makanan n sbgnya..
Itu baru bab bisnes bukak bonet.. Dalam mase yg same.. Husband aten up status karipap ikan.. Xde nak bagi komitmen besar pon utk karipap ikan.. Ingatkan nak fokus bukak bonet je..
Malam tu terus ade order... 50pcs ye.. Order yg xmain2... Next ade lg order.. Paling banyak dpt order.. 50pcs.. Yang mencabar.. Kne goreng.. Sebab jualan secara frozen aje.. Next 50pcs frozen.. Akan tetapi, cust xnak manis.. Alamak.. Karipap ikan memang ade manis tp xdela smpai nk potong kaki..
Disebabkan waswas, 50pcs burn n kne buat balik sebab tasteless.. Iskkkk.. Gigih buat semalaman.. Nak nangis tp nak dapat duit.. Huhuhuuuu
Dhla aten kne delivered sbb laki aten kat tmpt keje lg.. Dengan nak standby makanan utk bukak bonet malam tu lagi..
Lagi ujian.. Minggu pertama start, anak2 xsihat.. Demam yg sangat terok.. Xtahu mcm mne boleh survive 4 hari berniaga
MINGGU KEDUA
Hanya bertahan sehari.. Alasan sibuk.. Minggu ni anak2 dh pulih.. Aten sendiri cuba nk catch up jadual aten, jadual anak.. Minggu kedua ni baru nak adapt dgn rutin yg berbeza
MINGGU KETIGA
Minggu ni dapat order besar 20pack bersamaan 100pcs.. Campur another makcik nak 50pcs.. Barai
TUTUP
Akhirnya kami dh xbuat jualan bukak bonet.. Maka, fokus pada karipap ikan..
No comments:
Post a Comment